Wat ik doe

At Haakman Publishing (Huizen, Netherlands) a small dedicated team of 8 are responsible for 3 leading Dutch car magazines:
• Onschatbare Klassieker magazine (classic car history);
• RS Porsche Magazine (everything Porsche);
• SL Mercedes Revue (everything Mercedes-Benz);

…and 2 annual books:
• Classic Car Auction Yearbook (results);
• Classic Car Yearbook (value).

My job is to create content for the magazines and respect the deadlines. The fun part is to write, to photograph, to interview and make reportages.

Maybe check our Onschatbare Klassieker website and Onschatbare Klassieker magazine on Facebook, and follow me on Twitter. More updates on my FB, LI and TW. Drive safe: speed matters!
> Check this link at Pistonheads for photography repo updates.

2010 – 2016
In een vorig leven hielp ik Nederlandse B2B-ondernemingen om zichtbaar te worden als keuze in de kopersreizen van hun markt.
Voor en met opdrachtgevers in de B2B verzorgde ik:
• content, bijvoorbeeld blogs en whitepapers;
• marktonderzoek, klantinterviews, (CRM) data-analyse;
• ontwikkeling Buyer Persona’s (Ideale Klant);
• conversieoptimalisatie van kopersreizen (landingspagina’s, formulieren);
• vertaling van bedrijfsvisie en aansluiting daarvan op de marktbehoefte, omschrijving en aanbieding van proposities;
• contentcreatie: tekst en beeld (fotografie, video, reportages);
in-company masterclasses en presentaties: blog masterclass 1 en blog masterclass 2.

Ik adviseerde en hielp afdelingen Marketing & Sales, Communicatie en Business Development met het omschrijven van:
hun propositie (wat heeft je bedrijf de markt te bieden?);
hun positionering (welke plek in de markt heeft je bedrijf?);

de inzet van inbound marketing (Wat inbound marketing is, lees je hier*);
de inzet van contentmarketing (Wat contentmarketing is, lees je hier**);

orde aanbrengen in de chaos: marketingaanpak van strategie tot operationeel.

Ik benadrukte de online kanalen (Online First) met als belangrijkste marketingkanalen de landingspagina’s op de bedrijfswebsite en social media waar de specifieke markt actief is.

Daarnaast gaf ik de kaders en de focus aan die B2B-ondernemers nodig hebben om hun bedrijfsdoelen te realiseren. Ik hielp bij de opvolging van leads en gaf relevante en praktische inzichten voor marktbenadering. Dit deed ik in de vorm van bijvoorbeeld een workshop, een masterclass of een inspiratie/brainstormsessie.

Aanpak
Ik werkte voor en met B2B-ondernemers die hun Online Business (zaken doen via internet) en Digital Marketing (markten activeren via Online Business) serieus nemen. De wereld is digitaal. Iedereen, zowel de particuliere consument als de zakelijke inkoper, zoekt op het internet naar antwoorden op vragen. Google is geen zoekmachine, maar een kiesmachine. Zorg dat je bedrijf gevonden wordt door mensen die jou nodig hebben!

En zorg dat je gekozen wordt!
Want als je bedrijf en je product of dienst goed vindbaar zijn, en je via de diverse kanalen relevante kennis deelt, komen de mensen die zoeken naar een oplossing bij jou terecht. Verhoog je zakelijk rendement met een bedrijfswebsite, social media en content die aansluit op de behoeften van jouw markt.

Ik deed dit niet alleen en werkte samen met:

Concreet werk ik nu als tekstschrijver
Eerst nadenken en dan doen. Eerst een plan en dan de uitvoering. Communicatiemiddelen ontwikkelen en content publiceren doe je niet ‘zomaar’. Beiden horen onderdeel te zijn van je bedrijfsstrategie en te zorgen voor meer omzet bij bestaande klanten en aanvullend te zijn voor nieuwe klanten. Om marketingrendement te halen gaat het om de juiste aansluiting met je doelgroep. Weet je wie jouw webbezoekers zijn? Weten zij wie jij bent? Willen ze het weten? Waarom?

Werkwijze:

 • Strategisch > Inspireren
  Helpt je website mee om je bedrijfsdoelen te bereiken? Schrijf eens op wat je plannen zijn en wat je visie is. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Door kritische vragen te stellen kom je tot jouw Business Roadmap.
 • Tactisch > Motiveren
  Een grootse visie is geweldig, maar hoe richt je de weg naar resultaat in?
  Door een pragmatische vertaling naar realistische projecten te maken worden de stappen stapjes. Dit geeft je overzicht en rust. Tempo is belangrijker dan haast.
 • Operationeel > Wie gaat wat doen, en wanneer?
  Misschien moet je opnieuw naar je onderneming kijken. Bij een veranderende markt hoort een veranderende organisatie. Je kunt zelf meer dan je denkt. Weet je niet hoe? Dan laat ik je zien wat je kan. Dat is vaak meer dan je denkt.

Meteen aan de slag met een uitwerking van een analyse, een praktische vertaling van jouw strategie. Of een workshop die inzichten en inspiratie geeft om aan de slag te kunnen. De tijd van rapporten is voorbij. De markt van nu kiest slagvaardige partijen die snel kunnen schakelen. Zorg dat je daar bijhoort. Betrek je hele organisatie bij jouw doelen. Maak van je website een magneet. Zorg dat je markt je kan vinden en je niet meer loslaat! Inbound marketing* is the way to go.

Operationeel > Uitvoeren en resultaten behalen
Door te doen en te weten waarom je iets doet, maak je een zekere en betrouwbare indruk. Wat jouw markt wil is samenwerken, erbij horen en van een merk kopen waar zij zich goed bij voelt. Met name in de B2B gaat het om vertrouwen. Vertrouwen straal je uit met je website, je service, je communicatie en iedere uiting die naar binnen en naar buiten gaat. Het moet kloppen en goed zijn. Zorg dat je je verhaal op orde hebt.

Klopt de Online Presence van je organisatie?
Is het goed genoeg of kan het beter? Hoe is de aansluiting met je huisstijl? Geef je informatie en service waar je kopers blij van worden? Komen ze bij je terug?

Vaak gaat het om fine-tuning en bewustwording van bestaande processen. Een vogelview helpt daarbij. Iemand van buiten ziet vaak meer. Mag ik jouw inside outsider zijn?

 • Sinds 2010 geef ik B2B-ondernemers kaders om meer business te halen uit de beschikbare online kanalen, zoals bedrijfswebsite, social media en webshop. Mijn blogs geven je inspiratie en helpen je met de invulling van jouw business in de digitale wereld. Het belangrijkste middel dat ik inzet is markt- en klantonderzoek. Interview je klanten: zij weten waarom ze voor je gekozen hebben. Weet jij het?
 • Tekst en beeld zijn de vitale onderdelen van alle communicatie. Bewegend beeld krijgt daarin een steeds groter aandeel. Hoe goed zijn je teksten? Worden ze begrepen en welke bijdrage leveren ze aan jouw omzet? Zijn jouw beelden een aanvulling op het beeld dat jouw klanten van je bedrijf hebben? Ik heb 25 jaar ervaring met beeld- en tekstredactie. Een juiste selectie en kritische blik op tekst en beeld maken het verschil en zorgt ervoor dat je boodschap aan de markt goed overkomt.
 • Ben je toe aan een nieuwe bedrijfswebsite? Weet je het zeker, of denk je het? Misschien zie je wel op tegen de investering en het hele project. Maak het jezelf, je organisatie en je markt makkelijk en ga voor een eenvoudige website. Eerst goed nadenken over je proposities en positionering, daarna relevante content maken en via de juiste techniek publiceren. Gewoon doen!

CV
Mijn LinkedIn profiel en CV vind je hier.

Heb je een vraag of wil je meer weten?
Stuur mij een email en geef me aan waarmee ik je kan helpen.

Dank je voor je bezoek en succes met ondernemen, Albert Mensinga

Links
Disclaimer voor AlbertMensingaCreative.nl
Privacy statement
Algemene voorwaarden van Albert Mensinga Creative

KvK Utrecht 321 25 433

Voor deze pagina uitgelichte blogs
Wat is inbound marketing?
** Wat is contentmarketing?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.