Presentaties digital marketing

Juni 2016 – Ik schrijf en interview. Af en toe zijn de rollen omgedraaid en krijg ik een microfoon onder de neus of mag ik aan een groep B2B-ondernemers met interesse in Marketing & Sales mijn visie op marktbenadering toelichten. Dit geeft hen vaak een ander beeld van de dagelijkse realiteit dan de marketing-vakmedia doet voorkomen.

Digital Future of B2B (#DFB2B)

Zoals op dinsdag 28 juni 2016 (in Eindhoven) waar ik één van de 20 sprekers was tijdens het jaarlijkse kennisevent Digital Future of B2B (#DFB2B). Onder de titel ‘Open Deuren’ zette ik 5 basisprincipes voor marktbenadering via inbound- en contentmarketing onder elkaar en legde ik uit waarom ik ‘nuchter nadenken’ belangrijk vind. Een zorgvuldige strategie opstellen en deze vervolgens met moeite kunnen uitvoeren, ik kom het te vaak tegen. Mijn tip: doe niet wat je moet, maar doe wat je kan (en doe dit goed).

Voorbeschouwing #DFB2B op online platform Marketingmed;
• Mijn profiel op de website van DFB2B-medeorganisator Webs;
• Caroline de Vente publiceerde voor One4Marketing een artikel over dit onderwerp:
“Nog steeds denken B2B-bedrijven dat ze met ‘veel content’ hun markten effectief bereiken. Boodschappen die lukraak weggeschoten worden, treffen geen doel. Bedrijven die de verbinding zoeken en zich open opstellen bereiken meer.”
Truus Koppelaar (ex-AFAS) herkent zich hier wel in: “Voor sommige bedrijven is contentmarketing een doel op zich. Maar contentmarketing is een middel, geen doel. Je doel is leadgeneratie. Contentmarketing draagt daaraan bij. Dat is een wezenlijk verschil.”
• Fotografieverslag van #DFB2B op Flickr.

In-company masterclasses B2B-ondernemers maakindustrie

Masterclass01

Met collega-marketeer Thies Kuijlman gaf ik tot 2017 een handvol in-company masterclasses aan B2B-ondernemers in de maakindustrie. De eerste editie was met 11 deelnemende bedrijven en de 2e masterclass gaven we aan 15 B2B-marketing & sales-professionals. Heb je interesse in dergelijke informatie en hulp bij marktbenadering? Stuur me een email. Meer achtergrond lees je in deze blog.

Podcast

December 2015 interviewde Marc de Groot me voor zijn 47e podcast. Het resultaat is te beluisteren in deze 37 minuten durende opname. Het onderwerp is voorspelbaar: inbound- en contentmarketing voor B2B-ondernemingen.

Marketingmed

Begin januari 2016 bevroeg Sietse van Echtelt (destijds Senior Marketeer bij CRM-aanbieder Efficy) me over mijn visie op inbound- en contentmarketing voor B2B. Hij schreef er op de Efficy-bedrijfswebsite een verhaal over.
Een maand later interviewde ik Sietse voor de serie Kritische Pen voor Marketingmed over de marketingaanpak van Efficy: “Hoe goed ken jij je klant?”. Lees hier de blog op Marketingmed >>

MarketingMedLive

MMedLive700Op donderdagavond 25 februari spraken Niels Aarts en ik voor een enthousiast publiek tijdens de 3e MarketingMedLive. Mijn verhaal ging over de kopersreis voor B2B-ondernemers. Jeroen Kuunders schreef er een leuk en duidelijk verslag over: “Leer je markt echt kennen en ga met hen in gesprek. Creëer Buyer Persona’s die verder reiken dan oppervlakkige marktbehoeften.”