Werkervaring

2020 – nu

Eind oktober 2020 wist ik dat mijn contract bij MetaFactory niet verlengd zou worden. Ik las deze blog van Nienke van de Hoef (Organize Agile) en wees haar op een taalvoutje in het intro van haar bijzonder aansprekende uitleg over ‘De waarheid over agile transformeren’. Vrijdag 20 november tekende ik een halfjaarcontract: 28 uur marketing & PR, storytelling en wat aanpalende zaken.

De rest van de week werk ik freelance voor eigen opdrachtgevers. In een samenwerking met beeldmaker Casper Heij verzorg ik korte videoproducties.

2019 – 2020

Van juni 2019 tot december 2020 verzorg ik de PR & Marketing (en sales, HR en business development) voor de (maatwerk) softwareontwikkelaars van MetaFactory. Mission Matters is de consultancy die de startup in april 2015 begon. Kijk hier voor voorbeeldprojecten van MetaFactory.

Een dag in de week werk ik freelance voor eigen opdrachtgevers in de automotive en duurzame maakindustrie.

2017 – 2019

Tot juni 2019 ben ik (hoofd)redacteur voor de 3 magazines Onschatbare Klassieker magazine, RS Porsche Magazine en SL Mercedes Revue van Haakman Uitgeverij (Huizen). Jaarlijks schrijf ik circa 200 artikelen voor 18 deadlines, maakt wekelijks reportages en fotografeer veel producties. Vanaf juni 2019 schrijf ik op freelance-basis 1 dag in de week voor diverse opdrachtgevers.

Kijk op Onschatbare Klassieker website en Onschatbare Klassieker magazine op Facebook, en volg me op Twitter. Check mijn profile op Pistonheads voor fotoblogs.

2010 – 2017

Vanaf 2010 oriënteer ik me op online marketing. Vanaf december 2012 werk ik als zelfstandig professional en help ik Nederlandse B2B-ondernemingen om in hun markt zichtbaar te worden als keuze in de aankoopreizen van hun klanten. Tussen de bedrijven door werk ik mee aan drie documentaires, zie mijn profiel op Internet Movie Database.

Voor en met opdrachtgevers in de B2B verzorg ik:

 • Contentcreatie: tekst en beeld (fotografie, video, reportages)
 • Marktonderzoek, klant-interviews, data-analyse
 • Ontwikkeling Buyer Persona (Ideale Klant)
 • Conversie-optimalisatie koopreizen
 • Vertaling van bedrijfsvisie en aansluiting op marktbehoefte, omschrijving en aanbieding van proposities
 • In-company masterclasses en presentaties

Ik adviseer en help afdelingen Marketing & Sales, Communicatie en Business Development met:

Mijn visie op marketing is al decennia min of meer dezelfde: ik benadruk de online kanalen (Online First) met als belangrijkste component storytelling op de landingspagina’s van de bedrijfswebsite en social media waar de specifieke markt actief is. In feite beschrijf ik een organisatie.

Daarnaast geef ik B2B-ondernemers de kaders en focus die ze nodig hebben om hun bedrijfsdoelen te realiseren. Ik help bij de opvolging van leads en geef relevante en praktische inzichten voor marktbenadering. 

Aanpak

Ik werk voor en met B2B-ondernemers die hun Online Business (zaken doen via internet) en Digital Marketing (markten activeren via Online Business) serieus nemen. De wereld is digitaal. Iedereen, zowel de particuliere consument als de zakelijke inkoper, zoekt op het internet naar antwoorden op vragen. Google is geen zoekmachine, maar een kiesmachine. Zorg dat je bedrijf gevonden wordt door mensen die jou nodig hebben!

En zorg dat je gekozen wordt!

Want als je bedrijf en je product of dienst goed vindbaar zijn, en je via de diverse kanalen relevante kennis deelt, komen de mensen die zoeken naar een oplossing bij jou terecht. Verhoog je zakelijk rendement met een bedrijfswebsite, social media en content die aansluit op de behoeften van jouw markt.

Eerst nadenken en dan doen. Eerst een plan en dan de uitvoering. Communicatiemiddelen ontwikkelen en content publiceren doe je niet ‘zomaar’. Beiden horen onderdeel te zijn van je bedrijfsstrategie en te zorgen voor meer omzet bij bestaande klanten en aanvullend te zijn voor nieuwe klanten. Om marketingrendement te halen gaat het om de juiste aansluiting met je markt.

 • Weet je wie jouw klanten zijn?
 • Weten zij wie jij bent?
 • Willen ze het weten?
 • Waarom?

Werkwijze:

 • Strategisch > Inspireren
  Helpt je bedrijfswebsite mee om je bedrijfsdoelen te bereiken? Schrijf eens op wat je plannen zijn en wat je visie is. Dat is vaak makkelijker gezegd dan gedaan. Door kritische vragen te stellen kom je tot jouw Business Roadmap.
 • Tactisch > Motiveren
  Een grootse visie is geweldig, maar hoe richt je de weg naar resultaat in? Door een pragmatische vertaling naar realistische projecten te maken worden de stappen stapjes. Dit geeft je overzicht en rust. Tempo is belangrijker dan haast.
 • Operationeel > Wie gaat wat doen, en wanneer?
  Misschien moet je opnieuw naar je onderneming kijken. Bij een veranderende markt hoort een veranderende organisatie. Je kunt zelf meer dan je denkt. Weet je niet hoe? Dan laat ik je zien wat je kan. Dat is vaak meer dan je denkt.

Meteen aan de slag met een uitwerking van een analyse, een praktische vertaling van jouw strategie. Of een workshop die inzichten en inspiratie geeft om aan de slag te kunnen. De tijd van rapporten is allang voorbij. De markt van nu kiest slagvaardige partijen die snel kunnen schakelen. Zorg dat je daar bijhoort. Betrek je hele organisatie bij jouw doelen. Maak van je website een magneet. Zorg dat je markt je kan vinden en je niet meer loslaat! Inbound marketing* is the way to go.

Operationeel > Uitvoeren en resultaten behalen

Door te doen en te weten waarom je iets doet, maak je een zekere en betrouwbare indruk. Wat jouw markt wil is samenwerken, erbij horen en van een merk kopen waar zij zich goed bij voelt. Met name in de B2B gaat het om vertrouwen. Vertrouwen straal je uit met je website, je service, je communicatie en iedere uiting die naar binnen en naar buiten gaat. Het moet kloppen en goed zijn. Zorg dat je je verhaal op orde hebt.

Klopt de Online Presence van je organisatie?

Is het goed genoeg of kan het beter? Hoe is de aansluiting met je huisstijl? Geef je informatie en service waar je kopers blij van worden? Komen ze bij je terug?

Vaak gaat het om fine-tuning en bewustwording van bestaande processen. Een vogelview helpt daarbij. Iemand van buiten ziet vaak meer.

 • Sinds 2010 geef ik B2B-ondernemers kaders om meer business te halen uit de beschikbare online kanalen, zoals bedrijfswebsite, social media en webshop. Mijn blogs geven je inspiratie en helpen je met de invulling van jouw business in de digitale wereld. Het belangrijkste middel dat ik inzet is markt- en klantonderzoek. Interview je klanten: zij weten waarom ze voor je gekozen hebben. Weet jij het?
 • Tekst en beeld zijn de vitale onderdelen van alle communicatie. Bewegend beeld krijgt daarin een steeds groter aandeel. Hoe goed zijn je teksten? Worden ze begrepen en welke bijdrage leveren ze aan jouw omzet? Zijn jouw beelden een aanvulling op het beeld dat jouw klanten van je bedrijf hebben? Ik heb sinds begin jaren ’90 ervaring met beeld- en tekstredactie. Een juiste selectie en kritische blik op tekst en beeld maken het verschil en zorgt ervoor dat je boodschap aan de markt goed overkomt.
 • Ben je toe aan een nieuwe bedrijfswebsite? Weet je het zeker, of denk je het? Misschien zie je wel op tegen de investering en het hele project. Maak het jezelf, je organisatie en je markt makkelijk en ga voor een eenvoudige website. Eerst goed nadenken over je proposities en positionering, daarna relevante content maken en via de juiste techniek publiceren. Gewoon doen!

CV

Vanaf 1992 werk ik als designer, projectmanager, teamleider en marketing professional. Mijn profiel op LinkedIn en CV vind je hier.

Interesse in meer?

Stuur mij een email of App op 06 13080313 en geef aan hoe ik je kan helpen.

Links

Disclaimer voor AlbertMensingaCreative.nl
Privacy statement

Algemene voorwaarden van Albert Mensinga Creative

KvK Utrecht 321 25 433

Uitgelichte blogs

Wat is inbound marketing?
** Wat is contentmarketing?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.