Ochtendwandeling door Amsterdam (7)

Maandagochtend 15 maart 2021 loop ik van Station Amsterdam Amstel, via de Weesperzijde langs de Amstel, naar de Weesperstraat. Een week later loop ik met mijn camera dezelfde route. Het levert honderd foto’s op van een stad waar ik niet meer wil wonen. Klik op een foto om te vergroten.

Wat vooraf ging, mijn wandeling in chronologische volgorde: 
deel 1deel 2deel 3deel 4deel 5 en deel 6.

Foto’s 061, 062, 063 en 064

Restaurant Athene aan de Weesperzijde 42 lijkt wat armoedig, maar in het avondzonnetje zit je hier fatsoenlijk op het terrasje. En ja, die potten staan er ongetwijfeld ter afbakening.

Tja, dit hoort er helaas ook bij: wat een fraai uitzicht had kunnen zijn, wordt verpest door afvalcontainers die de hoeveelheid troep niet aankunnen. Wat nu?

Ik draai me om en zie dit, de Oetgensstraat. Voor 7 ton koop je hier een bovenwoning met een vierkante meter prijs van 8.393 euro. Kun je rekenen? Hou dan rekening met een schokeffect. Nu ja, je woont wel op spuugafstand van de Amstel.

Ruimtegebrek is chronisch in dit deel van de stad. Blinden en slechtzienden, mensen in een rolstoel en eigenaren van een elektrische auto hebben het hier niet makkelijk. Maar nogmaals, heerlijk dicht bij de Amstel.

Foto’s 065,

Burmanstraat 14 is zo te zien een studentenkot, ook al is het een Joods monument gebouwd in 1885. De begane grond van 129 m2 heeft (nu) een geschatte waarde van 1,1 – 1,4 miljoen. Ik loop snel door.