Dinsdag 12 april 2016: naar Corato

Van Matera hadden we nog lang niet alles gezien. We gaan – wat zeg ik, we moeten – nog eens terug, en bij voorkeur binnenkort. Niet in de zomer: dan is het er veel te heet.

Met de grottentocht in het vooruitzicht pakten we onze koffers, ik haalde Fabio van ver en stouwde hem – of haar, ik had en heb nog steeds geen idee – vol met onze spulletjes. Op naar de VVV en het opstappunt voor de grottentocht. If we only could find a place to park!

Ochtendspits. Kanone, wat een hel. Op zich is Matera City best ruim opgezet en voorziet de infrastructuur Matera in een fraaie mix van ‘parkeren, doorrijden en wandelen’. Fietsers hebben we niet kunnen ontdekken buiten de daluren. For all the obvious reasons. Veilig in de auto kropen we in de tweede gang meter voor meter richting afspreekpunt. Blijkbaar hadden we pech deze ochtend, of was het altijd zo druk? Anyways, we vonden geen parkeerplek aan trottoirzijde. We reden de weg af die de stad uitliep, tot aan de rand van de bebouwde kom of wat er als zodanig nog voor doorging. Tegen suburbia aan voelden we allebei aan dat hier parkeren geen optie meer was. We kregen een beetje het ‘Corato-gevoel’, zeg maar. Omkeren en een parkeergarage zoeken dan maar.

We vonden snel een duistere parkeergrot met een matching afdaling: steil en krap. Na Touch Down ving mijn oog eerst een heerlijke Lancia Flavia Coupé – je ziet deze aparte jaren ’60-auto niet vaak, en het was de eerste klassieker die we deze week tegenkwamen. Enkele meters verder draaide ik een lege plek in. Maar daar werd direct een stokje voor gestoken. Twee duistere types met petjes bleken over deze garage te gaan. We waren nog niet uitgestapt of we werden met handen en voeten aangesproken: zelf inparkeren was geen optie en of we de heren onze autosleutel wilden overhandigen.

Nou, doe maar niet. We stapten in, reden rustig weg en besloten ons geplande grottenuitje te cancellen.

Verder naar Reisverslag Dag 7: Woensdag 13 april – Corato ontdekken >>

Terug naar het blogoverzicht