Januari 2017 – Brood uit de supermarkt vult en voedt niet. Wat heb je aan vulling? Ondertussen doet de verkoop van broodbeleg goede zaken. En wat dacht je van de farmaceutische industrie cq zorg? Quote: “About 25% of what you eat keeps you alive. The other 75% keeps your doctor alive.” – Oeps, die komt aan.
Check de Official Trailer van de film ‘Food Matters – It’s a choice. You don’t have to be sick’. Kijk de hele film als je tijd hebt:
Het kan anders. Check dit eenvoudige en snelle recept voor bananenboekweitpannenkoeken. Een prima vervanging voor een boterham:
Wat heb je nodig?
- 1 opscheplepel, 1 bakspaan, 1 stevige vork
- 1 glazen kom diameter ca. 20 cm
- 1 koekenpan met antiaanbaklaag
- 1 kookwekker
- 1 gas- of inductiepit
Ingrediënten
- kaneel naar smaak
- 4 eetlepels granola of zemelen
- (50 gram hüttenkäse)
- flinke scheut olijfolie
- 2 vrij uitloop- of scharreleieren
- 1 eetlepel boekweitmeel
- 1 bruinige banaan
- (een scheutje ketjap en wat zwarte peper)
Aan de slag
- Meng alle ingrediënten in de kom.
- Zet je pan alvast op een laag vuur en warm de olie langzaam op.
- Voeg optioneel een kwart bakje hüttenkäse / cottage cheese toe aan je mengseltje.
- Voeg optioneel ketjap en zwarte peper toe aan.
- Zet het vuur niet te hoog, kiep je mengsel in de pan en verdeel het netjes.
- Bak in ongeveer 3 minuten de ene kant.
- Snij de pannenkoek met je spatel in vier punten en keer ze een voor een om in de pan.
- Zet na ongeveer 3 minuten het vuur uit.
Serveren
Per persoon zijn twee kwarten voldoende voor lunch of ontbijt. Lekker met een laagje tahin, jam of ahornsiroop. Blauwe besje er bovenop en smullen maar. Koud eten is eigenlijk lekkerder. Ik maak mijn pannenkoeken ‘s avonds klaar en bewaar ze in de koelkast.
Probeer eens met kleine stukjes appel in de pan, voeg een handje krenten bij, gebruik cacao i.p.v. kaneel et cetera. Experimenteer met de verhoudingen en werkvolgorde. Is je pannenkoek te dik? Gebruik dan een grotere pan. Brandt ie snel aan? Zet dan het vuur lager. Succes en plezier!