Bananen-boekweit-pannenkoek-omelet

Januari 2017 – Brood* vult en voedt niet. Wat heb je aan vulling? Ondertussen doet de verkoop van broodbeleg goede zaken. En wat dacht je van de farmaceutische industrie cq zorg? Quote: “About 25% of what you eat keeps you alive. The other 75% keeps your doctor alive.” – Oeps, die komt aan.

Check de Official Trailer van de film ‘Food Matters – It’s a choice. You don’t have to be sick’ en kijk de hele film als je tijd hebt:

Het kan ook anders. Check dit eenvoudige en snelle recept voor bananenboekweitpannenkoeken. Een prima vervanging voor een boterham:

Wat heb je nodig?

  • 1 opscheplepel, 1 bakspaan, 1 stevige vork
  • 1 glazen kom diameter ca. 20 cm
  • 1 niet te grote koekenpan met antiaanbaklaag
  • 1 kookwekker
  • 1 gaspit (inductie kan ook)

Ingrediënten

  • kaneel naar smaak
  • 2 eetlepels granola of zemelen
  • (50 gram hüttenkäse)
  • flinke scheut olijfolie
  • 2 vrij uitloop- of scharreleieren
  • 1 eetlepel boekweitmeel
  • 1 bruinige banaan

Aan de slag

  1. Meng de ingrediënten in de kom.
  2. Zet je pan alvast op een laag vuur en warm de olie langzaam op.
  3. Voeg optioneel een kwart bakje hüttenkäse / cottage cheese toe aan je mengseltje.
  4. Voeg een scheut olie en een snufje zout bij.
  5. Zet het vuur niet te hoog, kiep je mengsel in de pan en verdeel het netjes.
  6. Bak in ongeveer 5 minuten de ene kant.
  7. Snij de pannenkoek met je spatel in vier punten en keer ze om in de pan.
  8. Zet na ongeveer 5 minuten het vuur uit.

Serveren

Per persoon is een kwart voldoende voor lunch of ontbijt. Lekker met een laagje tahin, jam of ahornsiroop. Blauwe besje er bovenop en smullen maar. Koud eten is eigenlijk lekkerder. Ik maak mijn pannenkoeken ‘s avonds klaar en bewaar ze in aluminiumfolie in de koelkast.

Probeer eens met kleine stukjes appel in de pan, voeg een handje krenten bij, gebruik cacao i.p.v. kaneel et cetera. Experimenteer met de verhoudingen en werkvolgorde. Is je pannenkoek te dik? Gebruik dan een grotere pan. Succes en plezier!

*Brood van de supermarkt kun je eigenlijk geen brood noemen. Kaas idem dito. Bij speciaalzaken is de kwaliteit al beter. Just saying.