Bananen-boekweit-pannenkoek-omelet

Januari 2017 – Brood vult en voedt niet. Je hebt niet zo veel aan vulling. Ondertussen doet de broodbelegverkoop goede zaken. En de farmaceutische industrie cq zorg uiteraard: “25% of what we eat keep us alive. The other 75% keeps your doctor alive.” – Oeps, die komt aan.

Check de Official Trailer van de film ‘Food Matters – It’s a choice. You don’t have to be sick’ en kijk de hele film als je tijd hebt:

Check dit eenvoudige (en snelle) recept voor bananenboekweitpannenkoeken. In principe prima vervanging voor een boterham:

Kookgerei

  • 1 opscheplepel, 1 bakspaan
  • 1 glazen kom diameter ca. 20 cm
  • 1 niet te grote koekenpan met anti-aanbaklaag
  • 1 kookwekker
  • 1 gaspit

Ingrediënten

  • kaneel naar smaak
  • 2 eetlepels granola (of zadenmix)
  • (50 gram hüttenkäse)
  • olijfolie of kokosolie
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel boekweitmeel
  • 1 bruinige banaan

Pak je kom

  1. Meng de ingrediënten in de kom.
  2. Zet je pan met olijfolie alvast op een laag vuur om de olie op te warmen.
  3. Voeg de granola en wat kaneel toe, goed mengen.
  4. Voeg optioneel een kwart bakje hüttenkäse / cottage cheese toe aan je mengseltje en prak de banaan er door. Voeg wat druppeltjes olie en een snufje zout bij. 
  5. Zet het vuur niet te hoog, kiep je mengsel in de pan en verdeel het netjes.
  6. Stel je kookwekker in op 5 minuten en dek de tafel.
  7. Na 5 minuten – en af en toe van de panbodem losschudden – snij je de pannenkoek met je spatel in vier punten en keer je ze om in de pan.
  8. Zet na 5 minuten het vuur uit.

Serveren 

Per persoon is een kwart voldoende voor lunch of ontbijt. Lekker met een laagje tahin, jam of ahornsiroop. Blauwe besje er bovenop en smullen maar. Koud eten is eigenlijk lekkerder. Ik maak ze ‘s avonds na het avondeten en bewaar in aluminiumfolie in de koelkast.

Probeer eens met kleine stukjes appel in de pan, voeg een handje krenten bij, gebruik cacao i.p.v. kaneel et cetera. Experimenteer met de verhoudingen en werkvolgorde. Is je pannenkoek te dik? Gebruik dan een grotere pan. Succes en plezier!