Muziek

Check mijn muziekpagina hier:

Featured Artist Top-3

Muziek is mijn grote passie. Ik speel, luister, koop en bezoek alle soorten muziek. Zoals ik het zie is muziek de enige taal die iedereen verstaat, begrijpt en voelt. Muziek zorgt voor verbinding, troost en plezier.

Schrijver Peter Buwalda zei het in Zomergasten 2015 goed:
“Paul McCartney zou de Nobelprijs voor de vrede moeten krijgen. Iedere minuut klinkt er ergens op deze wereld een Beatles song. Degenen die door de muziek geraakt worden komen niet op het idee om ruzie te maken maar genieten van de schoonheid van Blackbird, Get Back of Yesterday.”

“Wij hebben romans en muziekstukken die ons bestaan een diepere laag geven en ervoor zorgen dat wij, als het ons even teveel wordt, niet bij de pakken neerzitten. Ben je depressief, even Back in the USSR loeihard draaien en je bent er weer bovenop.”

MixCloud

De kans is groot dat je via de link naar mijn MixCloudpagina op mijn website bent gekomen. Op mijn pagina verzamel ik elektronische muziek.

BeesAndUs

Ik speel sopraan- en altsaxofoon bij BeesAndUs, samen met Chris Petter (gitaar en opname), Menno Baas (bas), Arno van Nieuwenhuize (percussie), Andre Heuvelman (trompet), Von Smit (zang) en Jelle Haen (zang). Het 2e album ‘London Dog Dorothy’ kwam in de lente van 2016 uit, gevolgd door ‘Oil’, ‘Jellissimo’ en ‘Waking up the Alien’. 

De albums zijn hier te bestellen. Ruwe takes zijn te beluisteren via SoundCloud.

Het Summertime Jazz Quartet was een gelegenheidsformatie van een paar jaar terug. Ik bel kennissen en regel een bandje. Zo simpel is dat.

Altsaxofoons

Sinds 1986 speel ik altsaxofoon en bij gelegenheid sopraan of bariton. Ik volgde privélessen en workshops van Jannie Burger, Tom DeVette, Rolf Delfos (leerorkest Delfos Company), Mete Erker, Joost Buis, Arend Niks en Paul van Kemenade. Het geleerde bracht ik in de praktijk tijdens jamsessies, in orkesten en bij diverse muziekproducties zoals musicals, opera’s en optredens. In rap tempo ontwikkelde ik me tot een allround altsaxofonist. Van Bertold Brechts’ ‘Dreigroschen Opfer’ tot Surinaamse dansmuziek, van klassiek saxofoonkwartet tot eerste altist in de big bands van Armando Cairo en Peter Guidi, van invaller tot studiomuzikant; ik heb heel wat avonturen meegemaakt die ik niet had willen missen. Ik speelde tot zomer 2019 regelmatig met profs en gevorderde amateurs. Superleuk om te doen!

AlbertMensingaCreative03

• Meer informatie over mijn saxofoons en materiaal vind je op deze pagina

• BLOG ‘Buescher serial numbers: de stem uit het verleden’
• BLOG ‘Workshops improviseren en jazz’

poster

Premiere documentaire ‘Unknown Brood’ van regisseur Dennis Alink
Amsterdam, zaterdagavond 19 november 2016, Carré Amsterdam
> ‘Drown in my own tears’ (Amsterdam Hilton, 11 juli 2001, 13.28 uur)
Bart Chabot stootte met een wild armgebaar een glas witte wijn van het dienblad van een passerende serveerster. Glas plus inhoud spatte voor en over onze voeten.
Bart: “Ow sorry!” Ik: “Geeft niet. A rock and roll accident.”
Lees hier de blog verder >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.