Albert Mensinga Creative

Muziek

Muziek is mijn grote passie. Ik speel saxofoon, luister en koop veel soorten muziek en bezoek af en toe een concert. Zoals ik het zie, is muziek een van de weinige talen die iedere wereldbewoner verstaat, begrijpt en voelt. Muziek zorgt voor verbinding, troost en plezier. Mensen kunnen niet zonder muziek!

Check mijn Featured Artists Page: een verzameling op Youtube gevonden muziek.

Featured Artists

Schrijver Peter Buwalda zei het in Zomergasten 2015 goed:
“Paul McCartney zou de Nobelprijs voor de vrede moeten krijgen. Iedere minuut klinkt er ergens op deze wereld een Beatles song. Degenen die door de muziek geraakt worden komen niet op het idee om ruzie te maken maar genieten van de schoonheid van ‘Blackbird’, ‘Get Back’ en ‘Yesterday’.”

“Wij hebben romans en muziekstukken die ons bestaan een diepere laag geven en ervoor zorgen dat wij, als het ons even teveel wordt, niet bij de pakken neerzitten. Ben je depressief, even ‘Back in the USSR’ loeihard draaien en je bent er weer bovenop.”

MixCloud & Soundcloud

Sinds Spleen (VPRO 1982-1984) ben ik fan van elektronische muziek. Op SoundCloud (likes) en MixCloud (favorites) verzamel ik dance en ambient.

Bandjes

Tot herfst 2019 speel ik sopraan- en altsaxofoon bij de studiogroep BeesAndUs, samen met Chris Petter (gitaar en opname), Menno Baas (fretloze basgitaar), Arno van Nieuwenhuize (drums en percussie), Andre Heuvelman (trompet), Von Smit (zang) en Jelle Haen (zang). Het 2e album ‘London Dog Dorothy’ komt in de lente van 2016 uit, gevolgd door ‘Oil’, ‘Jellissimo’ en ‘Waking up the Alien’. 

Interesse in BeeasAndUs? Bestel muziek via BandCamp. Ruwe takes zijn te beluisteren via SoundCloud.

Het Summertime Jazz Quartet was een gelegenheidsformatie. Ik belde kennissen en regelde een bandje. Zo simpel ging dat.

Voor die tijd speelde ik in de Rolf Delfos Company, Armando Cairo Bigband, Peter Guidi, op ontelbare jamsessies, en viel in op studiosessies en optredens van allerlei bands. Na een stop van enkele jaren speel ik een klein jaartje bij de plaatselijke harmonie De Bazuin.

Complete solo van kort riffje naar climax en einde

Altsaxofoons

AlbertMensingaCreative03

Mijn eerste muziekinstrument was de blokfluit en ik had er geen hekel aan. Sinds 1986 speel ik altsaxofoon en bij gelegenheid sopraan- en baritonsax. Ik volgde privélessen en workshops van Jannie Burger, Tom DeVette en zijn leerling Wim Millenaar, Rolf Delfos (leerorkest Delfos Company), Mete Erker, Joost Buis, Arend Niks en Paul van Kemenade. Het geleerde bracht ik in de praktijk tijdens jamsessies, orkest-uitvoeringen en diverse muziekproducties zoals musicals, opera’s en optredens in het Concertgebouw, Meander, Het Geveltje, Bimhuis, North Sea Jazz Festival (2x), Lowlands en honderden kleine podia.

In rap tempo ontwikkelde ik me tot een allround altsaxofonist. Van Bertold Brechts’ ‘Dreigroschen Opfer’ tot Surinaamse dansmuziek, van klassiek saxofoonkwartet tot eerste altist in de big bands van Armando Cairo en Peter Guidi, van invaller tot studiomuzikant. Ik heb heel wat avonturen meegemaakt die ik niet had willen missen. Tot zomer 2019 speel ik regelmatig met profs en gevorderde amateurs. Superleuk om te doen! Ik stopte toen omdat echt op niveau blijven spelen lastig is. Zomer 2022 pak ik de draad op en speel bij HOV-Z en De Bazuin.

Premiere documentaire ‘Unknown Brood’ van regisseur Dennis Alink

poster

Amsterdam, zaterdagavond 19 november 2016, Carré Amsterdam
> ‘Drown in my own tears’ (Amsterdam Hilton, 11 juli 2001, 13.28 uur)
Bart Chabot stootte met een wild armgebaar een glas witte wijn van het dienblad van een passerende serveerster. Glas plus inhoud spatte voor en over onze voeten. Bart: “Ow sorry!” Ik: “Geeft niet. A rock and roll accident.”Lees hier de blog verder.