Muziek

Passie
Muziek is mijn grote passie. Ik speel in bands, luister, koop en bezoek barok-, jazz-, dance- en wereldmuziek. Daarnaast geef ik muziekles en verzorg workshops en masterclasses aan amateurs en gevorderden. Lesgeven in muziek is meer dan belangrijk: het is nodig om jezelf en de wereld om je heen te begrijpen. Zoals ik het zie is het de enige taal die iedereen verstaat en begrijpt. Muziek zorgt voor verbinding, troost, plezier.

Schrijver Peter Buwalda zei het in Zomergasten 2015 goed: “Paul McCartney zou de Nobelprijs voor de vrede moeten krijgen. Iedere minuut klinkt er ergens op deze wereld een Beatles song. Degenen die door de muziek geraakt worden komen niet op het idee om ruzie te maken maar genieten van de schoonheid van Blackbird, Get Back of Yesterday.”

“Wij hebben romans en muziekstukken die ons bestaan een diepere laag geven en ervoor zorgen dat wij, als het ons even teveel wordt, niet bij de pakken neerzitten. Ben je depressief, even Back in the USSR loeihard draaien en je bent er weer bovenop.”

Bands
> BeesAndUs: ik speel sopraan- en altsaxofoon bij BeesAndUs, samen met Chris Petter (gitaar en opname), Menno Baas (bas), Arno van Nieuwenhuize (percussie), Andre Heuvelman (trompet), Von Smit (zang) en Jelle Haen (zang). Het 2e album ‘London Dog Dorothy’ kwam in de lente van 2016 uit en is hier te bestellen:

Voor de komende albums van BeesAndUs maak ik regelmatig nieuwe opnamen. Ruwe takes zijn te beluisteren via SoundCloud. In de pen: optredens in Nederland en Zuid-Frankrijk.

> Summertime Jazz Quartet: ik speel met deze gelegenheidsband in kroegen en op kleine podia en festivals. Interesse? Ik geef je hierover graag meer informatie. Leden zijn Clement Keyzer (drums), Leen de Heer (bas) en Wouter Poot (gitaar).

.

> Regelmatig speel ik vrije interpretaties van The Great American Songbook. Voor de avontuurlijke luisteraar.

> Verder speel ik mee op jamsessies, als invaller in bijvoorbeeld big bands en ook op straat.

Altsaxofoons
AlbertMensingaCreative03Sinds 1986 speel ik altsaxofoon en bij gelegenheid sopraan of bariton. Ik volgde privélessen en workshops van Jannie Burger, Tom DeVette, Rolf Delfos (leerorkest Delfos Company), Mete Erker, Joost Buis, Arend Niks en Paul van Kemenade. Het geleerde bracht ik in de praktijk tijdens jamsessies, in orkesten en bij diverse muziekproducties zoals musicals, opera’s en optredens. In rap tempo ontwikkelde ik me tot een allround altsaxofonist. Van Bertold Brechts’ ‘Dreigroschen Opfer’ tot Surinaamse dansmuziek, van klassiek saxofoonkwartet tot eerste altist in de big bands van Armando Cairo en Peter Guidi, van invaller tot studiomuzikant; ik heb heel wat avonturen meegemaakt die ik niet had willen missen. Ik speel regelmatig met profs en gevorderde amateurs. Superleuk om te doen!

• Meer informatie over mijn saxofoons en materiaal vind je op deze pagina
• Inspiratiebronnen en invloeden:  Sonny Rollins, Lee Konitz, Dexter Gordon

• TE KOOP via eBay: 1926 alto Conn Chu Berry > Meer informatie
op mijn verkooppagina
• TE KOOP via eBay: mondstuk alto sax Selmer S80 size G (pop, funk)
• TE KOOPmondstuk alto sax Conn Steelay (vintage, jazz)

• BLOG ‘Buescher serial numbers: de stem uit het verleden’
• BLOG ‘Workshops improviseren en jazz’ 

Boekingen
Ik speel op de kleinere podia. Heb jij een band nodig of zoek je contact met een muzikant of muziekgroep? Stuur mij een mail en ik help je verder. Op verzoek stuur ik je een voorstel voor een optreden, feest, receptie of borrel.

Lessen en workshops
Ik geef les aan beginners en gevorderde muzikanten. Voor 2017 staan enkele muziekworkshops in samenwerking met professionele muzikanten gepland. Op deze pagina lees je er meer over. Volg me op Twitter: #SaxofoonlesUtrecht @SaxofoonlesU

Music makes the world go round! En dat zal nooit veranderen.

Blogs over muziek

posterPremiere documentaire ‘Unknown Brood’ van regisseur Dennis Alink
Amsterdam, zaterdagavond 19 november, Carré Amsterdam
> ‘Drown in my own tears’ (Amsterdam Hilton, 11 juli 2001, 13.28 uur)
Bart Chabot stootte met een wild armgebaar een glas witte wijn van het dienblad van een passerende serveerster. Glas plus inhoud spatte voor en over onze voeten.
Bart: “Ow sorry!”
Ik: “Geeft niet. A rock and roll accident.”
Lees hier de blog verder >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.