Beschikbaar voor een interim rol

Afgerond: interim webspecialist (32u) bij Tilburg University, okt 2023 tm feb 2024

Interesse?

Bekijk mijn LinkedIn profiel, download CV in pdf (maart 2024) en bel 06 1308 0313 voor een kennismaking.

Ben je op zoek naar een:

 • ervaren content marketeer
 • organisatie-sensitieve webspecialist
 • resultaatgerichte teamspeler
 • hands-on scrummer
 • technisch vaardige online specialist
 • ondernemende tekstschrijver, en/of een
 • zelfstandig werkende projectmanager?

Ik ben beschikbaar voor een interim rol en losse projecten.

Als interimmer ondersteun ik teams (binnen organisaties) bij het ontwikkelen, produceren, publiceren en verspreiden van hun identiteits-, informatie-, marketing- en communicatie-inspanningen. Meestal heet die functie communicatiemedewerker, webspecialist of content marketeer.

Als zelfstandige verzorg ik kleinere marketing projecten en tekstschrijf opdrachten, meestal voor mkb (IT, maakindustrie) en uitgeverijen.

Doelgroepen bereiken

Moderne organisaties willen hun markten en doelgroepen relevant kunnen bereiken. Denk aan informatievoorziening, aansluiting van marketing op sales, arbeidsmarktcommunicatie en interne communicatie. Dit lukt via campagnes, events, PR, een goed werkende en ingerichte website met landingspagina’s en social media, PR en alle beschikbare communicatiekanalen.

Dus: weet je wie je bent, wat je doet, waarom en voor wie? Dan begrijp je waar ik het over heb.

Vind je het lastig om je klanten en leads aan te spreken? Neem dan contact op en ik help je stap voor stap op weg. In jouw tempo, met jouw budget en met jouw mogelijkheden.

In het kort

 • Een opdrachtgever geeft over het algemeen aan wat nodig is: mijn ondersteuning kan zowel technisch (onderhoud, ontwikkeling) als inhoudelijk (content, strategie) zijn.
 • Qua branches heb ik een voorkeur voor B2B (IT, tech- en maakindustrie), onderwijs, logistiek, vakorganisaties en mkb.
 • Ik heb ruime ervaring met diverse tooling en cms en voel me snel thuis in een digitale omgeving.
 • Met een hands-on aanpak richt ik me bij voorkeur op de operationele uitvoering, denk aan content management, online marketing, interviews, schrijven, reportages en de verwerking daarvan naar publicatie en spraak, zowel online als offline. Deze taken voer ik zelfstandig uit of in samenwerking met een team.
 • Op verzoek ben ik team-lead of strategisch partner.

Recent werk (2019-2024)

Profiel

Samen met webspecialist/redacteur Lilian Havermans woon ik in De Meern. Mijn twee uitwonende dochters (2001, 2003) studeren.

Ik studeerde vijf jaar HBO: een niet afgerond jaar HTS Werktuigbouwkunde en vier jaar Grafisch Ontwerp aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Na het behalen van mijn diploma liep ik driemaal drie maanden stage: bij Hans Verlaat, het legendarische Rotterdamse bureau Hard Werken en Studio Raster / Uitgeverij Elmar.

Sinds 1992 ben ik in dienst bij verschillende bureaus. Tot 1999 werkte ik uitsluitend als grafisch ontwerper, daarna verbreedde ik mijn werkterrein naar alle aspecten van het communicatiespectrum.

In oktober 2007 schreef ik me in bij de KVK en verzorg sindsdien opdrachten voor uitgeverijen, marketingbureaus, MKB, maakindustrie en IT- en techbedrijven. Ik werk bij voorkeur met organisaties die weten wat ze willen en hulp nodig hebben met tactische en operationele invulling van hun marketing, sales en communicatie.

Op deze website vind je blogs over digitale transformatie, organisatieprocessen, procesmanagement en marktbenadering, maar ook over geschiedenis en maatschappij.

Kennis is nog geen begrip

De basis van mijn werkzaamheden is begrip van communicatie. Mijn uitgangspunt is dat kennis nog geen begrip is. Ook al is het goed uitgelegd en helder overgedragen. Met deze wetenschap start ik projecten op weg naar resultaat: incrementeel en in iteraties. Ik leer van elke stap en deel mijn kennis met de professionals met wie ik samenwerk.

Wat dit oplevert? Dat ik blijvend nieuwsgierig ben, vragen stel en wil uitkomen bij de best mogelijke resultaten binnen de mogelijkheden die er zijn. Belangrijk is de opdrachtgever die realistische kaders en duidelijke mogelijkheden aangeeft.

Klik om te vergroten

Intelligentie en analytisch denkvermogen

Volgens Robert Sternberg, hoogleraar psychologie aan de Yale University, bestaat intelligentie uit drie delen:

 • Analytische intelligentie
 • Creatieve intelligentie
 • Praktische intelligentie

Ik ben het met hem eens dat een gedisciplineerde en evenwichtige inzet van deze drie componenten een kwalitatieve route naar succes is.

Robert Sternberg:

“Voor het oplossen van problemen en de beoordeling van de kwaliteit van ideeën, is een analytisch denkvermogen vereist.

Creatieve intelligentie is nodig om problemen en ideeën goed te kunnen formuleren.

Praktische intelligentie is vereist om ideeën en analyses op een doeltreffende wijze te kunnen gebruiken.”

Om ideeën voor het voetlicht te brengen, te delen en verder te brengen, speelt communicatie een cruciale rol. Ik speel in dit proces graag een actieve rol.

Knowledge is not understanding.

Wisdom is the choice to use knowledge.

To know how to use knowledge is to have wisdom.

Try to understand your thinking by teaching others what you know.

Albert Einstein (sic.) zei 100 jaar geleden:

“The measure of intelligence is the ability to change.”

Waarop Stephen Hawking aanvulde:

“Intelligence is the ability to adapt to change.”

Tot zover mijn beknopte introductie. Veel leesplezier en laat me weten als je vragen hebt.