Kennis is geen begrip

Welkom op mijn website. Ik ben een allround communicatieprofessional met ruim 30 jaar ervaring. Sinds 2007 werk ik naast een dienstverband als freelancer. Vanaf februari 2021 ben ik beschikbaar voor:

Sinds 1992 ben ik verbonden aan bureaus. Eerst als grafisch ontwerper en vervolgens als projectmanager. Sinds herfst 2007 werk ik ook als zelfstandig professional in opdracht, bijvoorbeeld als tekstschrijver/redacteur, interviewer, marketing- & communicatiemanager, projectmanager of fotograaf.

Lees verder over mijn werkervaring en bezoek mijn LinkedIn profiel. Bel, app of mail voor meer informatie.

Op mijn webpagina’s geef ik context, bijvoorbeeld in blogs over digitale transformatie, organisatieprocessen, procesmanagement en marktbenadering. Vanaf Q2 2021 schrijf ik Engelstalig voor buitenlandse publicaties.

Kennis is nog geen begrip

De basis van mijn werkzaamheden is communicatie. Mijn uitgangspunt is dat kennis, ook al is het goed uitgelegd en overgedragen, nog geen begrip is. Met deze wetenschap start ik projecten en begeleid de actoren op weg naar resultaat. Ik werk itererend en leer van elke stap.

Click to enlarge in new window

Intelligentie en analytisch denkvermogen

Volgens Robert Sternberg, hoogleraar psychologie aan de Yale University, bestaat intelligentie uit analytische intelligentie, creatieve intelligentie en praktische intelligentie. Gedisciplineerde en evenwichtige inzet van deze combinatie is een weg naar succes.

Robert Sternberg:

“Voor het oplossen van problemen en de beoordeling van de kwaliteit van ideeën, is een analytisch denkvermogen vereist.
Creatieve intelligentie is nodig om problemen en ideeën goed te kunnen formuleren.
Praktische intelligentie is vereist om ideeën en analyses op een doeltreffende wijze te kunnen gebruiken.”

Om ideeën voor het voetlicht te brengen, te delen en verder te brengen, speelt communicatie een cruciale rol. Ik speel graag een rol in dit proces.

  • Knowledge is not understanding.
  • Wisdom is the choice to use knowledge.
  • To know how to use knowledge is to have wisdom.
  • Try to understand your thinking by teaching others what you know.