Status update

Welkom op mijn website. Ik ben een allround communicatieprofessional met ruim 30 jaar ervaring. Samen met Lilian Havermans woon ik in De Meern. Ik heb twee uitwonende dochters (2001, 2003).

Ik sta open voor een interessant dienstverband bij een professionele organisatie. Op dit moment ben ik beschikbaar voor opdrachten, bij voorkeur als tekstschrijver/redacteur, interviewer, marketing- & communicatiemanager, projectmanager of fotograaf.

Aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag volgde ik een studie Grafisch Ontwerp, gevolgd door een stagejaar bij drie uiteenlopende designbureaus. Sinds 1992 werk ik voornamelijk in dienstverband: tot 1999 uitsluitend als grafisch ontwerper en vervolgens als projectmanager, teamleider, campagnemanager, allround communicatiespecialist, marketeer en redacteur.

In de herfst van 2007 start ik als zelfstandig professional en verzorg opdrachten voor uitgeverijen, bureaus, MKB en maakindustrie. Bijvoorbeeld als tekstschrijver/redacteur, interviewer, marketing- & communicatiemanager, projectmanager of fotograaf.

Lees hier meer over mijn werkervaring en visie. Bel, app of mail voor meer informatie.

Op mijn website geef ik context, bijvoorbeeld in blogs over digitale transformatie, organisatieprocessen, procesmanagement en marktbenadering, geschiedenis en maatschappij. Vanaf Q2 2021 schrijf ik ook Engelstalig voor buitenlandse publicaties. Meer over contentcreatie lees je hier.

Kennis is nog geen begrip

De basis van mijn werkzaamheden is communicatie. Mijn uitgangspunt is dat kennis nog geen begrip is. Ook al is het goed uitgelegd en overgedragen. Met deze wetenschap start ik projecten op weg naar resultaat. Ik werk itererend, leer van elke stap en deel mijn kennis met de professionals met wie ik samenwerk.

Click to enlarge in new window

Intelligentie en analytisch denkvermogen

Volgens Robert Sternberg, hoogleraar psychologie aan de Yale University, bestaat intelligentie uit drie delen:

– analytische intelligentie
– creatieve intelligentie
– praktische intelligentie

Gedisciplineerde en evenwichtige inzet van deze combinatie is een weg naar succes.

Robert Sternberg:

“Voor het oplossen van problemen en de beoordeling van de kwaliteit van ideeën, is een analytisch denkvermogen vereist.

Creatieve intelligentie is nodig om problemen en ideeën goed te kunnen formuleren.

Praktische intelligentie is vereist om ideeën en analyses op een doeltreffende wijze te kunnen gebruiken.”

Om ideeën voor het voetlicht te brengen, te delen en verder te brengen, speelt communicatie een cruciale rol. Ik speel in dit proces graag een actieve rol.

Knowledge is not understanding.

Wisdom is the choice to use knowledge.

To know how to use knowledge is to have wisdom.

Try to understand your thinking by teaching others what you know.

Einstein zei 100 jaar geleden: “The Measure of Intelligence Is the Ability To Change.” Waarop Stephen Hawking aanvulde: “Intelligence is the ability to adapt to change.”