Status update

Welkom op mijn website. Wat vind je hier?

  1. Wie ik ben, wat ik doe, waarom en hoe;
  2. Blogs over mijn vakgebied en interesses: marketing en digitale transformatie, geschiedenis en maatschappij, reizen, kunst, autohistorie en muziek.

Ik ben een allround communicatieprofessional met ruim 30 jaar ervaring. Samen met Lilian Havermans woon ik in De Meern. Mijn twee uitwonende dochters (2001, 2003) studeren.

Op dit moment sluit ik een dienstverband af en bespreek mogelijkheden met organisaties die weten wat ze willen en hulp nodig hebben met tactische en operationele invulling van hun marketing en communicatie. Af en toe verzorg ik als zelfstandige korte opdrachten in de rol van tekstschrijver/redacteur, interviewer, marketing- & communicatiemanager, projectmanager en fotograaf.

Ik studeerde vijf jaar HBO. Een niet afgerond jaar HTS Werktuigbouwkunde en vier jaar Grafisch Ontwerp aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, afgerond met een stagejaar bij drie designbureaus: Hans Verlaat, het legendarische Hard Werken en Studio Raster / Uitgeverij Elmar. Vanaf 1992 werk ik voornamelijk in dienstverband bij bureaus: tot 1999 uitsluitend als grafisch ontwerper en na die tijd als projectmanager, teamleider, campagnemanager, allround communicatiespecialist, marketeer en redacteur.

In oktober 2007 start ik in-between-jobs als zelfstandig professional en verzorg korte opdrachten voor uitgeverijen, bureaus, MKB en maakindustrie.

Lees hier over mijn werkervaring en visie.
Bel, app of mail voor meer informatie.
Zie CV in pdf.

Op mijn website geef ik mijn kijk op marketing en communicatie in blogs over digitale transformatie, organisatieprocessen, procesmanagement en marktbenadering, maar ook over geschiedenis en maatschappij.

Kennis is nog geen begrip

De basis van mijn werkzaamheden is communicatie. Mijn uitgangspunt is dat kennis nog geen begrip is. Ook al is het goed uitgelegd en helder overgedragen. Met deze wetenschap start ik projecten op weg naar resultaat: incrementeel en in iteraties. Ik leer van elke stap en deel mijn kennis met de professionals met wie ik samenwerk.

Wat dit oplevert? Dat ik blijvend nieuwsgierig ben, vragen stel en wil uitkomen bij de best mogelijke resultaten binnen de mogelijkheden die er zijn. Belangrijk is de opdrachtgever die realistische kaders en duidelijke mogelijkheden aangeeft.

Klik om te vergroten.

Intelligentie en analytisch denkvermogen

Volgens Robert Sternberg, hoogleraar psychologie aan de Yale University, bestaat intelligentie uit drie delen:

– analytische intelligentie
– creatieve intelligentie
– praktische intelligentie

Gedisciplineerde en evenwichtige inzet van deze drie componenten is een kwalitatieve route naar succes.

Robert Sternberg:

“Voor het oplossen van problemen en de beoordeling van de kwaliteit van ideeën, is een analytisch denkvermogen vereist.

Creatieve intelligentie is nodig om problemen en ideeën goed te kunnen formuleren.

Praktische intelligentie is vereist om ideeën en analyses op een doeltreffende wijze te kunnen gebruiken.”

Om ideeën voor het voetlicht te brengen, te delen en verder te brengen, speelt communicatie een cruciale rol. Ik speel in dit proces graag een actieve rol.

Knowledge is not understanding.

Wisdom is the choice to use knowledge.

To know how to use knowledge is to have wisdom.

Try to understand your thinking by teaching others what you know.

Albert Einstein (sic.) zei 100 jaar geleden:

“The measure of intelligence is the ability to change.”

Waarop Stephen Hawking aanvulde:

“Intelligence is the ability to adapt to change.”

Tot zover mijn beknopte introductie. Veel leesplezier en laat me weten als je vragen hebt.