Status update: interim 32u/wk

Download: CV in pdf (september 2023)

Status: sinds oktober 2023 interim (32u) webspecialist bij Tilburg University; medio Q1/24 weer beschikbaar

Op zoek naar een ervaren organisatie sensitieve contentmarketeer en webspecialist met een doe-mentaliteit, behoorlijke technische vaardigheid, ondernemende persoonlijkheid en een zelfstandige werker? Lees dan even verder.

Ik ondersteun en help organisaties die een duidelijke boodschap voor hun doelgroep hebben en extra ondersteuning kunnen gebruiken bij de creatie, productie, publicatie en distributie van hun identity-, informatie-, marketing- en communicatie-inspanningen.

Mijn ondersteuning kan zowel technisch als inhoudelijk zijn. Voorkeur voor B2B (IT, tech- en maakindustrie), onderwijs, brancheorganisaties en MKB.

Ik heb een hands-on aanpak en richt me bij voorkeur op de operationele uitvoering: interviewen, schrijven, reportages maken en de verwerking daarvan naar publicatie en spraak, online en offline. Zelfstandig of in teamverband. Op verzoek team-lead. Ruime ervaring met tooling en cms.

Recent werk (2019-2023)

Profiel

Samen met Lilian Havermans woon ik in De Meern. Mijn twee uitwonende dochters (2001, 2003) studeren.

Ik werk bij voorkeur met organisaties die weten wat ze willen en hulp nodig hebben met tactische en operationele invulling van hun marketing en communicatie. Ik verzorg werkzaamheden in de rol van tekstschrijver/redacteur, interviewer, marketing- & communicatiemanager en projectmanager.

Ik studeerde vijf jaar HBO: een niet afgerond jaar HTS Werktuigbouwkunde en vier jaar Grafisch Ontwerp aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag. Na het behalen van mijn diploma liep ik driemaal drie maanden stage: bij Hans Verlaat, het legendarische Rotterdamse bureau Hard Werken en Studio Raster / Uitgeverij Elmar.

Vanaf 1992 werk ik in dienstverband bij bureaus: tot 1999 uitsluitend als grafisch ontwerper en na die tijd als projectmanager, teamleider, campagne manager, redacteur en contentmarketeer.

In oktober 2007 schrijf ik me in bij de KVK en verzorg sindsdien opdrachten voor uitgeverijen, marketingbureaus, MKB, maakindustrie en IT- en techbedrijven.

Op deze website vind je blogs over digitale transformatie, organisatieprocessen, procesmanagement en marktbenadering, maar ook over geschiedenis en maatschappij.

Kennis is nog geen begrip

De basis van mijn werkzaamheden is begrip van communicatie. Mijn uitgangspunt is dat kennis nog geen begrip is. Ook al is het goed uitgelegd en helder overgedragen. Met deze wetenschap start ik projecten op weg naar resultaat: incrementeel en in iteraties. Ik leer van elke stap en deel mijn kennis met de professionals met wie ik samenwerk.

Wat dit oplevert? Dat ik blijvend nieuwsgierig ben, vragen stel en wil uitkomen bij de best mogelijke resultaten binnen de mogelijkheden die er zijn. Belangrijk is de opdrachtgever die realistische kaders en duidelijke mogelijkheden aangeeft.

Klik om te vergroten

Intelligentie en analytisch denkvermogen

Volgens Robert Sternberg, hoogleraar psychologie aan de Yale University, bestaat intelligentie uit drie delen:

  • Analytische intelligentie
  • Creatieve intelligentie
  • Praktische intelligentie

Ik ben het met hem eens dat een gedisciplineerde en evenwichtige inzet van deze drie componenten een kwalitatieve route naar succes is.

Robert Sternberg:

“Voor het oplossen van problemen en de beoordeling van de kwaliteit van ideeën, is een analytisch denkvermogen vereist.

Creatieve intelligentie is nodig om problemen en ideeën goed te kunnen formuleren.

Praktische intelligentie is vereist om ideeën en analyses op een doeltreffende wijze te kunnen gebruiken.”

Om ideeën voor het voetlicht te brengen, te delen en verder te brengen, speelt communicatie een cruciale rol. Ik speel in dit proces graag een actieve rol.

Knowledge is not understanding.

Wisdom is the choice to use knowledge.

To know how to use knowledge is to have wisdom.

Try to understand your thinking by teaching others what you know.

Albert Einstein (sic.) zei 100 jaar geleden:

“The measure of intelligence is the ability to change.”

Waarop Stephen Hawking aanvulde:

“Intelligence is the ability to adapt to change.”

Tot zover mijn beknopte introductie. Veel leesplezier en laat me weten als je vragen hebt.