Kennis is geen begrip

Welkom op mijn website. Ik ben een ervaren allround communicatieprofessional en vanaf februari 2021 beschikbaar voor:

Sinds 1992 ben ik verbonden aan bureaus. Vanaf herfst 2007 werk ik ook als zelfstandige. Sedert 2013 voeg ik tekstschrijven toe aan mijn vakmanschap.

Lees verder over mijn werkervaring en bezoek mijn LinkedIn profiel. Verder praten? Bel, app of mail.

Op mijn webpagina’s geef ik context, bijvoorbeeld in blogs over digitale transformatie, organisatieprocessen, procesmanagement en marktbenadering. Vanaf Q2 2021 schrijf ik ook in de Engelse taal voor buitenlandse publicaties.

Kennis is nog geen begrip

“Volgens Robert Sternberg, hoogleraar psychologie aan de Yale University, bestaat intelligentie uit analytische intelligentie, creatieve intelligentie en praktische intelligentie. Gedisciplineerde en evenwichtige inzet van deze combinatie is een weg naar succes.

Sternberg: ‘Voor het oplossen van problemen en de beoordeling van de kwaliteit van ideeën, is een analytisch denkvermogen vereist. Creatieve intelligentie is nodig om problemen en ideeën goed te kunnen formuleren. Praktische intelligentie is vereist om ideeën en analyses op een doeltreffende wijze te kunnen gebruiken.’

Om ideeën voor het voetlicht te brengen, te delen en verder te brengen, speelt communicatie een cruciale rol.”

  • Knowledge is not understanding.
  • Wisdom is the choice to use knowledge.
  • To know how to use knowledge is to have wisdom.
  • Mix wisdom with knowledge of human behaviour to aim for future goals.
  • Try to understand your thinking by teaching others what you know.
Click to enlarge in new window