Workshops improviseren en jazz

Music makes the world go round. Muziek maakt blij en brengt mensen bij elkaar. Misschien is het wel de reden dat je muziek maakt. Mijn reden: het maakt me vrij.

De meeste muzikanten zijn amateurs. Professionals verdienen er hun brood mee. Ze geven les, ze maken albums en filmmuziek, ze treden op en ze geven workshops. Amateurs hebben niet zo vaak de mogelijkheid om samen muziek te maken. Voorbeelden zijn deelnemen aan ensemblespel, in een big band of fanfare spelen, jamsessies en workshops.

Een workshop is een leuke manier om je vaardigheden in de praktijk te brengen. Het is gezellig en leerzaam om samen met andere muzikanten kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en te leren wat docenten en collega-amateurs te vertellen hebben. Vanaf eind jaren ’80 speel ik samen met profs in leerorkesten en bigbands. Het niveau is wisselend maar de sfeer om samen te spelen is altijd goed en enthousiast. Af en toe geef ik een workshop over samen leren spelen, improvisatie of instrumentbeheersing.

De insteek van deze workshops is improvisatie en speelplezier. De focus ligt op melodie, ritme en naar elkaar luisteren. Ik hanteer geen vast programma. De workshopdeelnemers geven aan wat ze willen. Ze kunnen ook een locatie aangeven.

Aan versterking doe ik zo min mogelijk: het gaat mij om luisteren en dynamiek. Daar heb je je eerste uitdaging al te pakken.

Benieuwd?

Wil je voor je band, orkest of voor muziekamateurs in je regio een workshop organiseren? App of bel 06 1308 0313.

Happy playing!