Workshops improviseren en jazz

Music makes the world go round. Muziek maakt blij en brengt mensen bij elkaar. Misschien is het wel de reden dat je muziek maakt. Mijn reden: het maakt me vrij.

De meeste muzikanten zijn amateurs. Professionals verdienen er hun brood mee. Ze geven les, ze maken albums en filmmuziek, ze treden op en ze geven workshops. Amateurs hebben niet zo vaak de mogelijkheid om samen muziek te maken. Voorbeelden zijn deelnemen aan ensemblespel, in een big band of fanfare spelen, jamsessies en workshops.

Een workshop is een leuke manier om je vaardigheden in de praktijk te brengen. Het is gezellig en leerzaam om samen met andere muzikanten kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en te leren wat docenten en collega-amateurs te vertellen hebben. Vanaf eind jaren 80 speel ik samen met profs in leerorkesten en bigbands. Het niveau is wisselend maar de sfeer om samen te spelen is altijd goed en enthousiast. Af en toe geef ik zelf een workshop.

De insteek van deze workshops die ik samen met professionele muzikanten geef, is improvisatie en speelplezier. In twee dagdelen leer je improviseren op jazzstandards. De focus ligt daarbij op melodie en ritme. Ik hanteer geen vast programma. De workshopdeelnemers geven aan wat ze willen. Ze kunnen ook een locatie aangeven.

Voor een volle dag workshoppen reken ik Eu 500 met een minimum van 15 deelnemers, ex onkosten. Deelnemers betalen dus minder dan 35 euro voor mijn les. Zaalhuur is soms gratis (bij iemand thuis of op uitnodiging) en valt vaak mee. Aan versterking doe ik zo min mogelijk: het gaat mij om luisteren en dynamiek. Daar heb je je eerste uitdaging al te pakken. Heb je interesse in deelname?

Benieuwd?

Wil je weten wanneer en waar de workshops zijn? Wil je voor je orkest of voor muziekamateurs in je regio een workshop organiseren? App of bel 06 1308 0313.

Happy playing!